torsdag 30 oktober 2014

Oktober, fredag

Börsrapport från Sf-bokhandeln:

“Nedgången för vampyrer fortsätter och ännu syns inga tecken på återhämtning efter All Time High för ett par år sedan. Zombiertrenden utvecklas svagt, men vi vill varna för ett stigande inflationstryck på levande döda. Efterfrågan på klassisk varulv är fortsatt obetydlig, medan romantisk varulv är uppåt (om än från en låg nivå). Skräckgenren som helhet har en starkt vikande tendens. 

Marknaden för alver och orcher står och väger. Däremot märker vi ett extra stort fokus på världar med lågintensiv magi och alltför många huvudpersoner för läsaren att hålla reda på. I sf-genren ser vi en viss rekyl uppåt för robotar, androider och AI-intelligenser samt för kolonialiseringen av vårt solsystem i den nära framtiden. Trenden för  totalitära, framtida samhällen skildrade i första person av en kvinnlig huvudperson som tvingas till svåra val och omöjliga uppgifter är fortsatt mycket stark.”

Kommentar från vår börsanalytiker: Ingen kommer undan de  marknadsekonomiska makterna, inte ens varelser och väsen som icke är. Gäller särskilt dystopier. Aldrig förut har civilisationen (nästan) gått under på så många olika (men bara skissartat antydda) sätt. Aldrig förut har totalitära samhällen förtryckt medborgarna så underhållande. 

Extra! Linux Uttagningen och Linux Kristallstaden - två sällsamt spännande och gripande böcker om en pojke i framtidens Stockholm och hans drömmar om rymden och allt underbart som händer där - har av en synnerligen ojävig börsanalytiker i din närhet utsetts till Veckans börsraket.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar